Posts

Posts uit april, 2015 tonen

label

Afbeelding
Dit keer samen met een vriendin een label gemaakt. Ik was heel benieuwd wat je met embossingpoeder kunt doen en aangezien zij alle benodigdheden heeft zijn we aan de slag gegaan. Het is deze label geworden met een mooie tekst. Wat je ervoor nodig hebt is: tekststempel vlinderstempel mal voor label lint distress inkt embossingpoeder heattool VersaMark transparante inkt pareltjes Begonnen met de VersaMark voor de tekststempel en afgedrukt op het label,  daar het embossingpoeder overheen gestrooid en het overtollige eraf geklopt. Met de heattool verwarmen. Voor de randen en op het label wat bruine distress inkt gebruikt,  de randen wat opgeruwd. Verder er nog een vlinder en een bloemetje erop gemaakt, versiert met een paar pareltjes. Afgewerkt met een lintje en een stukje touw.

Decopatch

Afbeelding
Weer wat leuks gedaan en dat is decopatchen. Ik had er nog nooit van gehoord maar Karen van ons hobbyclubje had er al mooie dingen mee gemaakt en met z'n drietjes zijn we er op een middag mee bezig geweest. Het is lekker kliederen met lijm, kwastje en papier. Er zijn wel 300 verschillende motieven van dit soort papier, het is heel dun. Je scheurt het in stukjes en dan plakken maar... Ik heb een potje beplakt en hieronder het resultaat.

een liefdevol kaartje

Afbeelding
Liep al een tijdje rond met de gedachte om een mooi kaartje te maken met foto's van mijn ouders. Meestal liggen ze in een la of een doos en dat is eigenlijk wel jammer. De trouwfoto en de ondertrouw kaart heb ik binnen in de kaart geplakt en nog een leuk fotootje van hun saampjes op de voorkant. Ik wilde er een nostalgische kaart van maken en daarom heb ik de kaart en de achtergronden in een bakblik met koffie gedaan, dit eventjes laten weken en voorzichtig de randen wat gescheurd. De overtollige koffie eruit laten lopen en het bakblik in de oven die je op 200 graden zet geplaatst. Een paar minuten laten draaien maar het papier wel goed in de gaten houden want anders wordt het wel heel broos.  Op de voorkant een paar roosjes, pareltjes en een randje kant geplakt.  Nog een bloemenrand en boogje erbij gedaan en een hartje met lint. Binnenin de kaart de trouwfoto van mijn ouders en hier ook een wit strookje kant geplakt, een sleuteltje met koord  en 2 pareltjes.  De rond

kaartjes

Afbeelding
Deze keer 3 kaartjes gemaakt, 1tje met vogels, een kaart voor een nieuw huis en een beterschaps/sterkte kaart. Ik heb gebruik gemaakt van washi-tape en stempel op de vogelkaart, te bestellen bij de webwinkel DIY  daar zijn leuke spulletjes te koop! Het hekje en vogelhuisje is de mal LR0205

*G*E*Z*E*L*L*I*G*E* *P*A*A*S*D*A*G*E*N*

Afbeelding

gevulde eieren

Afbeelding
Al jaren maken wij in onze familie  gevulde eieren volgens dit recept en vinden het nog steeds heerlijk! Wat heb je nodig: 6 eieren klein uitje zakje dipsaus paté royal van Duyvis bieslook peper zout mayonaise ketchup Bereiding: Kook de eieren hard in ± 9 minuten en laten schrikken in koud water eieren pellen en doormidden snijden haal de dooiers eruit en doe die in een kommetje voeg daar ook aan toe; wat gesnipperde ui 2 eetlepels (halva) mayonaise inhoud zakje dipsaus naar smaak peper & zout Dit goed mengen als je een garneerspuit hebt dan kun je mooie torentjes maken in de eierhelften en anders schep je het met een lepeltje erin. Garneer het naar smaak met wat mayonaise en ketchup Daar boven op wat bieslook Eet smakelijk en ik ben benieuwd of dit recept in de smaak valt!

Totaal aantal pageviews